Bedrijfsvloer coaten: voor elke toepassing

Een bedrijfsvloer die er strak en naadloos uit ziet, maakt een goede indruk. Als de vloer daarnaast ook nog eens praktisch is in gebruik, zorgt dit voor jarenlang werkplezier. Om de levensduur van jouw bedrijfsvloer te verlengen, kun je een vloercoating aanbrengen. Hierbij wordt op de bestaande vloer een toplaag aangebracht die de ondervloer beschermt tegen vuil en (vloei)stoffen.

Onze bedrijfsvloeren zijn op maat gemaakte vloercoatings (hoofdzakelijk op basis van epoxy) en geschikt om toe te passen in verschillende soorten bedrijven. Op basis van jouw wensen en behoeften wordt gekeken naar de meest geschikte vloercoating voor jouw bedrijf. Lees in deze blog welke soorten vloercoating we aanbieden en de voordelen daarvan.

Garagevloer coaten

Vaak wordt een garagevloer opgeleverd zonder enige nabewerking of bescherming. Het nadeel hiervan is dat een vloer zonder afwerking niet helemaal glad is, veel stof aantrekt en er olie intrekt.

Een garagevloer moet tegen een slag of stoot kunnen, want waarschijnlijk ga je je garagevloer gebruiken voor het parkeren van je voertuigen of als opslagplaats van allerlei materialen. Een vloercoating vormt een belangrijke beschermlaag voor jouw garagevloer. Deze beschermt jouw vloer tegen vocht en is bestand tegen chemicaliën en oliën. Daarnaast voorziet de coating de vloer van je garage van een nette afwerking. Het is ook belangrijk om een vloercoating te kiezen die er mooi uitziet en bij de rest van de omgeving past.


Enkele voordelen van een vloercoating in jouw garage:

 • Door het naadloze karakter creëer je een strak oppervlak.

 • Goede bestandheid tegen invloeden van chemicaliën.

 • Uiterst geschikt voor het parkeren van je voertuigen doordat de coating sterk en slijtvast is.

 • Gemakkelijk schoon te maken.

 • Vloeistofdicht.

 • Kan worden voorzien van een antislip laag.

 • Kan worden opgeleverd in diverse kleuren waardoor de coating aansluit op de rest van de ruimtes.

Antislip vloercoating

In een bedrijf komt het dikwijls voor dat sommige ruimten glad en dus gevaarlijk zijn. Hiermee loop je het risico dat werknemers uitglijden. Om deze valpartijen te voorkomen kun je ervoor kiezen om een antislip vloercoating aan te brengen.

Een vloercoating met antislip is een duurzame beschermlaag die wordt aangebracht over de originele vloer heen. Om het beste resultaat te behalen, is het belangrijk om de vloer goed voor te bereiden op de coating. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon is en in goede staat verkeerd voordat de coating wordt aangebracht. Verwijder onder andere verfresten, roest en overblijfselen van olie.

Door het aanbrengen van een antislip laag wordt de vloer een stuk veiliger en daarnaast knapt de vloer daar ook enorm van op.

Meer voordelen van antislip vloercoating:

 • Het product voldoet aan alle veiligheidsnormen en kan dus veilig worden gebruikt.

 • Eenvoudig en snel aan te brengen.

 • Aan te brengen op vrijwel iedere oppervlakte, ongeacht de grootte of het type ondergrond.

 • Geschikt voor ruimtes met een licht tot zware mechanische belasting.

HACCP coatingsysteem

Een HACCP coatingsysteem wordt het meest toegepast binnen bedrijven die werken met levensmiddelen. Denk aan een bakkerij, slagerij of in een horecabedrijf. Het meest geschikte vloersysteem dat voldoet aan de HACCP richtlijnen, is een epoxy vloersysteem. Deze epoxy systemen zijn sterk, kunnen eenvoudig worden schoongemaakt én schoongehouden, zijn strak en naadloos (indien gewenst, zelfs tot en met de plint) en kunnen met een antislip laag worden afgewerkt.

Voor bedrijven die actief zijn binnen de levensmiddelenindustrie is het verplicht om aan de HACCP richtlijnen te voldoen. De coating voor een HACCP vloer wordt naadloos en hygiënisch aangebracht.

Een HACCP coatingsysteem heeft enkele voordelen:

 • Naadloos van karakter en daardoor erg hygiënisch.

 • Slijtvast.

 • De coating heeft een dichte structuur.

 • Gemakkelijk in onderhoud.

 • Toe te passen op diverse ondergronden.

Vloeren voor levensmiddelenindustrie | Romar-Voss Floor Systems
Vloeren voor garages & werkplaatsen | Romar-Voss Floor Systems
Vloercoating aanbrengen | Romar-Voss Floor Systems

Industriële vloercoating

Een industriële vloer dient bestand te zijn tegen zware belasting, maar ook tegen hitte, chemicaliën en zuren. Daarnaast is het belangrijk dat deze vloeren vloeistofdicht en stofvrij zijn. Met de aanschaf van een industriële vloer ben je in elk geval verzekerd van een vloer met een lange levensduur.

Vloeistofdichte vloercoating

Een vloeistofdichte vloer heeft als kenmerk dat het, vanzelfsprekend, geen vloeistof absorbeert. Daarnaast is de vloer gemakkelijk schoon te maken omdat je gemorste vloeistoffen gewoon kunt opdweilen.

Een vloeistofdichte vloer is zeer geschikt voor ruimtes waar veel met vloeistoffen wordt gewerkt zoals keukens, garages en fabriekshallen.

Onze vloeistofdichte vloercoating heeft een aantal voordelen:

 • Beschikbaar in verschillende kleuren waardoor er gegarandeerd een kleur bij zit die past bij de overige ruimtes in jouw bedrijf.

 • Naadloos van karakter waardoor de vloer eenvoudig schoon te maken is.

 • Snel uitgehard waardoor je binnen korte tijd weer gebruik kunt maken van de vloer.

Vloercoating werkplaats

Een vloercoating voor je werkplaats heeft als voordeel dat deze volledig naadloos, vloeistofbestand en ijzersterk is. Vooral als je werkt met zware machines, chemicaliën of olie is een vloercoating een uitkomst.

Ook is het reinigen van een vloer met vloercoating erg gemakkelijk. Het vuil hoopt zich niet op in hoekjes en met een schoonmaakmachine kun je er met gemak overheen. Een fluitje van een cent dus!

De vloercoatings van Romar-Voss Floor Systems

Onze vloercoatings zijn geproduceerd op onze locatie in Roggel (Limburg). Hier worden diverse praktijktesten gedaan, zodat we achter de kwaliteit van onze producten kunnen staan. Het leggen van de rolcoatings laten we aan de vloerspecialisten over die al jarenlang actief zijn binnen deze branche. In overleg met hen wordt de beste vloeroplossing voor jou samengesteld.

Wil je meer informatie over onze vloercoatings? Dan horen wij dat natuurlijk graag. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij laten dan snel van ons horen! Meer informatie over de verschillende vloeren die wij bieden in combinatie met een coating vind je hier.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Romar-Voss Floor Systems

Verkoop binnendienst

+31 (0)475 49 10 19

Artikel is geplaatst in: Industrievloeren