Een zandkleur gietvloer? Een mooie basis voor een ruimte

Tijdloos, elegant en een natuurlijke uitstraling. Dat zijn de ingrediënten van een gietvloer in zandkleur. Deze kleur zien we regelmatig terug in interieurs, omdat deze tint vrijwel overal bij past.

Maar wat verstaan we onder een zandkleur en hoe weet je zeker dat deze past bij het interieur dat je voor ogen hebt? Bij interieurkeuzes is het altijd even afwachten of het allemaal wel met elkaar matcht. Keuzes maken blijft een uitdaging! Vind je dat lastig? Geen zorgen, we helpen je graag bij je keuze!

Zo zit een gietvloer in elkaar

Allereerst is het natuurlijk fijn om te weten hoe een gietvloer in elkaar zit. De naam verklapt al wat een gietvloer is en hoe deze wordt aangebracht. De gietvloer wordt door een vloerspecialist op de plaats van bestemming gegoten en vlakt zichzelf vervolgens uit. Dit houdt in dat de vloer zichzelf egaliseert, ofwel dat er een strak en recht oppervlak ontstaat. Hierdoor creëer je een naadloos geheel zonder dorpels. Het duurt meestal ongeveer een week voordat je de vloer weer mag betreden.

Een gietvloer is altijd uniek, geen vloer is hetzelfde. Deze wordt namelijk altijd met de hand verwerkt. De vloerenlegger legt er als het ware zijn handtekening in.

Bij Romar-Voss Floor Systems maken we onderscheid tussen twee soorten gietvloeren: epoxy en polyurethaan gietvloeren. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de hardheid van het materiaal. Epoxy is een ontzettend hard materiaal, terwijl een polyurethaan gietvloer een stuk zachter en flexibeler is. Daarom zie je epoxy gietvloeren vaak terug in industriële ruimtes zoals garages en werkplaatsen en PU gietvloeren worden voornamelijk toegepast in woonhuizen en kantoren.

Een gietvloer in zandkleur

Oké, terug naar het thema van deze blog; zandkleur gietvloeren. Deze kleur verwijst naar lichte, natuurlijke tinten die doen denken aan bijvoorbeeld het strand. De kleuren variëren van wit tot beige en lichtbruin. Het zijn in de basis heel lichte kleuren.

De ondertoon van een zandkleurige gietvloer is warm. Dat maakt een gietvloer in een zandkleur subtiel en neutraal. Deze kleur is niet overheersend, maar juist rustgevend wat een ontspannen en fijne sfeer met zich meebrengt.  

Referentie GranuFlow gietvloer Oosterhout - Elite Aggregate2
Referentie GranuFlow gietvloer Gorinchem - Easy Quartz Sand6

Zandkleurige gietvloeren in de diverse interieurstijlen

Zandkleurige gietvloeren zijn veelzijdig, stijlvol en passen binnen vrijwel elk interieur. Door de verschillende tinten zijn zandkleurige gietvloeren een perfecte match met bijna elke woonstijl. Of het nu om een Scandinavisch, industrieel of modern interieur gaat. Wij zetten een aantal stijlen voor je onder elkaar en vertellen je meer hoe je een gietvloer goed kunt combineren met deze stijlen.

Scandinavisch interieur

In een Scandinavisch interieur vormt een neutrale, gebroken wit tint vaak de basis. Een perfecte basis als je houdt van wit en lichte houttinten. Een zandkleur gietvloer sluit volledig aan op dit interieur. Voeg wat groene accenten toe, bijvoorbeeld met planten en je krijgt een frisse uitstraling van je interieur. 

Industrieel interieur

Als jouw voorkeur uitgaat naar een industrieel interieur, dan past een beige gietvloer hier ontzettend mooi bij. Bij een industrieel interieur denk je in eerste instantie aan koele, metalen, donkere accenten. Een gietvloer in een warme beigetint kan dit perfect weerspiegelen. Zo’n gietvloer verzacht de uitstraling van deze materialen, waarbij de stoere sfeer behouden blijft. 

Modern interieur

Ben je een liefhebber van een strak en minimalistisch interieur met een focus op ruimte en eenvoudige vormen? Een gietvloer vormt dan een krachtige, maar ook simplistische toevoeging van het interieur. Door het naadloze karakter van de vloer, brengt deze vloer ook geen 'onrust' in de ruimte. Lichte zandkleuren, zoals ivoor of beige, worden bij deze interieurstijl aangeraden. Deze tinten gaan goed samen met wit, grijs en andere neutrale kleuren die vaak worden gebruikt in moderne, strakke interieurs. 

Zandkleur gietvloeren van Romar-Voss Floor Systems

Yes?! Zijn jullie net zo enthousiast over een zandkleur gietvloer als wij zijn? We hebben geprobeerd jullie mee te nemen in de diverse stijlen die passen bij een zandkleur gietvloer, zodat jullie weloverwogen een beslissing kunnen maken of een gietvloer bij jullie past. En zo ja, welke vloer jullie voorkeur heeft. En geloof ons, zo’n beslissing gaat echt niet over één nacht ijs.

Neem de tijd om alle mogelijkheden van een nieuwe gietvloer te overwegen of neem vrijblijvend contact met ons op als er vragen zijn. Wij helpen jullie graag of we brengen jullie in contact met een vloerspecialist bij jullie in de buurt. Zo is die droomvloer opeens binnen handbereik!

Neem contact op met onze vloerspecialisten:

Guido Eggels

Manager Floor Systems

+31 (0)6 22 93 60 69

Jim Schouwink

Technical Sales Manager

+31 (0)6 57 02 90 99

Artikel is geplaatst in: Betonlook | Gietvloer | Floor