Verschillende kleuren gietvloeren voor in jouw interieur

Een gietvloer in je woning of bedrijf is momenteel een razend populaire keuze. Dit komt onder ander door de tijdloze en moderne uitstraling van deze vloer. Een gietvloer biedt diverse voordelen zoals een lange levensduur, geluiddempend vermogen en eenvoud in onderhoud. Maar hoe kies je nu de juiste kleur?

In ons assortiment kun je kiezen uit een gevarieerd palet aan gietvloeren. Zo is er voor iedere ruimte een passende uitvoering. Bij Romar-Voss Floor Systems bieden wij een uitgebreid assortiment met diverse ‘standaard’ kleuren gietvloeren, waarin de mooiste tinten naar voren komen. Denk hierbij aan diverse grijs-, groen-, blauw- en beigetinten. Vind je het lastig om een kleurkeuze te maken? Wij helpen jou graag!

Hoe kies ik de kleur van mijn gietvloer?

Het kiezen van een vloerkleur is een behoorlijk bepalende keuze. Meubels of lampen zijn eenvoudig te wisselen, maar een vloer kies je toch voor de langere termijn. Het is nogal een investering om na een paar jaar alweer jouw vloer te vervangen. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over de best passende gietvloerkleur. Als je twijfelt over de kleur, dan raden we jou aan na te denken over de volgende factoren. Op deze manier kom je het dichtst bij de perfecte match in jouw interieur.

1.   Persoonlijke smaak

Kies wat jij leuk vindt! Iedereen heeft een eigen smaak en voorkeur. Maar laat je vooral niet leiden door de mening van anderen. Het is jouw woon- of werkruimte en jij moet daar gelukkig zijn. Volg daarom jouw eigen hart en kies de kleur waar jij blij van wordt (oké, wellicht moet je wel de mening van je partner even vragen 😉)!

2.   Ruimte

Bekijk de gehele sfeer en uitstraling van de ruimte waarin je een gietvloer wilt leggen. Is het een grote ruimte of een kleine ruimte? Wordt er al gebruik gemaakt van specifieke kleuren in deze ruimte? Heb je al meubels of accessoires die je in de ruimte wilt zetten? Kijk goed welke items je wilt gebruiken in de ruimte en kies de kleur die daar het mooiste mee combineert. Zo voorkom je een mismatch.

3.   Lichtinval

Wanneer je een vloerkleur uitkiest, is het verstandig om rekening te houden met de hoeveelheid licht die in je ruimte binnenvalt. Dit bepaalt vaak hoe de vloer overkomt in jouw ruimte.

Heb je bijvoorbeeld een ruimte met weinig tot geen ramen, kies dan voor een gietvloer met een lichte kleur, waardoor de ruimte een lichtere uitstraling krijgt. Een donkere vloer kan de ruimte namelijk donkerder en kleiner laten lijken.

Wij raden altijd aan om een vloerstaaltje te lenen. Leg deze in de ruimte, zodat je zeker weet of jouw favoriete kleur ook in de ruimte past.

4.   Persoonlijke stijl

Iedereen heeft een andere stijl. De een houdt van industrieel, terwijl de voorkeur van de ander uitgaat naar landelijk. Waar je ook van houdt, kies een vloerkleur die past bij jouw stijl. Zo raak je niet snel uitgekeken op je vloer en kun je ‘m combineren met mooie meubels en accessoires. Het geluk met een gietvloer is dat deze eigenlijk met elke woonstijl te combineren is.

Referentie GranuFlow Someren - Intense Latte Macchiato1
Referentie GranuFlow gietvloer Oosterhout - Elite Aggregate6
Referentie GranuFlow Someren - Intense Latte Macchiato12

Gietvloeren in diverse stijlen

Wie denkt dat het eenvoudig is om een gietvloer uit te kiezen, heeft het helaas mis. Er zitten namelijk wel degelijk verschillen in de soorten gietvloeren en de afwerking daarvan. En de soort die je kiest is weer bepalend voor de uitstraling van de kleur, want deze komt bij elke soort gietvloer namelijk weer anders over. Neem dus de tijd voor het kiezen van een gietvloer. Stap voor stap; kies eerst welk vloersysteem je mooi vindt, ga dan op zoek naar de kleur die het best bij je past.  

Een gietvloer in warme kleuren

Een gietvloer in warme kleuren brengt een gevoel van comfort en gezelligheid in elke ruimte. Zo zijn warme tinten zoals aardetinten perfect voor woonkamers, eetkamers en slaapkamers waar een knusse sfeer gewenst is. Deze kleuren creëren een gezellige en comfortabele omgeving.

Door te kiezen voor een warme vloerkleur kun je ook een mooi contrast creëren met koudere elementen in je interieur, zoals metalen en glas. Dit zorgt voor een goede en mooie balans in jouw woon- of werkruimte.

Welke kleuren zijn er voor een epoxy of polyurethaan gietvloer?

Epoxy gietvloeren staan bekend om hun duurzaamheid en hoge weerstand tegen slijtage, chemicaliën en vlekken. Dit maakt ze erg geschikt voor industriële toepassingen, garages en commerciële ruimtes. In woonhuizen wordt meestal gekozen voor een polyurethaan gietvloer. Een iets flexibelere variant van de gietvloer die veel comfortabeler aanvoelt aan de voeten.

De beschikbare kleuren van een gietvloer variëren van neutrale grijstinten en aardetinten tot levendige, opvallende kleuren. Soms wordt er gekozen voor een vloer in een accentkleur. Dit kan dienen als statement van bijvoorbeeld een bepaalde huisstijl.

In het standaardassortiment van Romar-Voss Floor Systems zijn diverse populaire kleuren opgenomen, zoals grijs-, groen, blauw- en beigetinten. Op aanvraag zijn er ook andere kleurvarianten verkrijgbaar.

Een gietvloer met structuur en kleur

Door textuur en structuur aan je gietvloer toe te voegen, creëer je niet alleen visuele diepte maar zorg je ook voor een unieke ervaring. Door te kiezen voor een gietvloer met een subtiele korrel, verander je de textuur van de vloer en daarmee ook de uitstraling daarvan.

Kies je voor een marmertint of een betonlook gietvloer, dan breng je een wijziging aan in de structuur van de vloer door te spelen met kleuren. Vaak worden deze effecten gecreëerd door twee kleuren met elkaar te mengen.

Met deze effecten kan een ruimte een heel andere uitstraling krijgen. In kleur kun je variëren van neutrale tinten die een rustige basis vormen tot meer gedurfde kleuren die een opvallende uitstraling geven.

Referentie GranuFlow Amsterdam - Travertin Cafe Mocha1
Referentie GranuFlow  gietvloer Amsterdam - Travertin Cafe Mocha9
Referentie GranuFlow gietvloer Amsterdam - Travertin Cafe Mocha8

Waarom een gietvloer van Romar-Voss?

De gietvloeren van Romar-Voss Floor Systems worden volledig op Nederlandse bodem geproduceerd. Elke dag staan we klaar voor de vele vloerspecialisten die de vloeren leggen. Hetzelfde geldt voor architecten, bedrijven en ook zeker voor particulieren die op zoek zijn naar hun droomvloer.

Als Romar-Voss Floor Systems voelen wij ons verantwoordelijk om alleen producten van de hoogste kwaliteit te gebruiken. Om dit te realiseren, worden regelmatig uitgebreide laboratoriumonderzoeken en praktijktesten uitgevoerd.

Een gietvloer kopen?

Ben je geïnteresseerd in een van onze gietvloeren of wil je meer informatie over de diverse mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en vraag direct uw gratis offerte aan. Wij zorgen dat de beste vloerspecialisten jou verder helpen.

Guido Eggels

Manager Floor Systems

+31 (0)6 22 93 60 69

Jim Schouwink

Technical Sales Manager

+31 (0)6 57 02 90 99