Een gietvloer in je badkamer

Bij het bouwen of verbouwen van jouw huis, ga je op zoek naar een geschikte vloer. Vaak zien we dat voor een badkamer een andere vloer wordt gekozen dan voor de rest van de woning. Met een gietvloer kun je door het gehele huis dezelfde vloer leggen, zelfs in de badkamer.  

Gietvloer in badkamer 

Ben je op zoek naar een mooie vloer die geschikt is om aan te leggen in jouw hele huis, ook in je badkamer? Kies dan voor een gietvloer. Een gietvloer is zeer geschikt voor ruimtes waar (veel) water en vocht aanwezig is. Door de naadloze afwerking kan het vocht namelijk niet in de vloer trekken waardoor je jarenlang plezier aan de vloer kunt beleven.  

Voordelen van een gietvloer in je badkamer 

  1. Gemakkelijk in onderhoud dankzij de strakke en naadloze afwerking van de gietvloer. 

  2. Hygiënisch en schoon: een gietvloer heeft als uiterlijk kenmerk dat deze vlak en strak is. Er kunnen zich geen hoopjes stof of vuil ophopen in de hoeken en voegen. Ook heeft schimmel op een gietvloer weinig kans om zich te ontwikkelen. Dat maakt dat een gietvloer een zeer hygiënische keuze is voor je badkamer.  

  3. Vloerverwarming: voor optimaal comfort is het mogelijk om een gietvloer in je badkamer te combineren met vloerverwarming. Hoe fijn is het als je uit de douche stapt en je voeten een warme vloer aanraken.  

PU gietvloer badkamer 

Polyurethaan (PU) gietvloeren zijn waterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Dit maakt dat een PU gietvloer een geschikte keuze is voor je badkamer. Ook zijn polyurethaan gietvloeren goed te combineren met vloerverwarming. Deze vloer geleidt de warmte namelijk extreem goed. Mocht je geen vloerverwarming hebben, dan voelt een PU gietvloer door het zachte karakter alsnog comfortabel aan, de vloer neemt namelijk heel eenvoudig de omgevingstemperatuur van de ruimte over. Hierdoor hoeven je voeten geen kou meer te lijden tijdens de koude dagen.  

Is een gietvloer geschikt voor de badkamer? | Romar-Voss Floor Systems
Een gietvloer in de badkamer in Amsterdams appartement | Romar-Voss Floor Systems

Gietvloer betonlook badkamer 

Momenteel zijn de betonlook gietvloeren onwijs populair. Deze vloer ziet eruit als een echte betonvloer, maar het is een kunststof gietvloer. Bij een betonlook gietvloer worden twee kleuren gietvloer met elkaar vermengd, waardoor de typische betonlook ontstaat. De mate waarin de kleuren met elkaar worden vermengd, bepalen de uitstraling van de betonlook vloer. Deze vloer is een echte uitkomst voor als je op zoek bent naar een moderne vloer voor in je badkamer.  

Betonlook gietvloeren hebben een aantal voordelen: 

  • Vloeistofdicht 

  • Vuil- en stofafstotend 

  • Slijtvast  

  • Hygiënisch 

De gietvloeren van Romar-Voss Floor Systems 

Ben je geïnteresseerd in een gietvloer voor in je badkamer? Dan horen wij dat graag! In ons assortiment is er voor iedere ruimte in huis een geschikte vloeroplossing beschikbaar. Wij brengen jou uiteraard in contact met de beste vloerspecialist bij jou in de buurt. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Romar-Voss Floor Systems

Verkoop binnendienst

+31 (0)475 49 10 19