Een gietvloer in de keuken; een slimme keuze?

Jazeker! Een gietvloer in de keuken is 100% een slimme keuze. Misschien ben je nu verbaasd dat wij zo overtuigd zijn, maar wij kunnen een gietvloer in deze ruimte alleen maar aanraden. Een gietvloer heeft enorm veel kenmerken waarmee je een keuken verrijkt. Niet alleen qua sfeer en uitstraling, maar het is ook gewoonweg een heel praktische vloer.

Yes! Je wilt graag een gietvloer in de keuken!

Oké, we zullen proberen niet té enthousiast te doen, maar we willen jou wel graag uitleggen waarom een PU gietvloer in de keuken zo’n goede match is (en een veel betere dan de meer industriële epoxy gietvloer). Een PU gietvloer is namelijk een heel praktische en fijne vloer. Ook voor in de keuken, waar we dagelijks toch behoorlijk veel tijd doorbrengen.

’s Ochtends tussen 7.30 uur en 9.00 uur start de gemiddelde Nederlander met het ontbijt, uiteraard in de keuken aan de eettafel. Het is dus al vroeg op de dag dat de broodkruimels rondslingeren op de vloer. Tussen de middag wordt er wederom lunch gegeten in, juist ja, de keuken. Omstreeks 18.00 uur schuift het hele gezin aan voor het avondeten. En dan hebben we het nog niet eens over de momenten dat er in de keuken wordt gespeeld, koffie wordt gedronken of lekker wordt geborreld.

In een keuken is er altijd reuring en een keukenvloer is dan ook onderhevig aan diverse invloeden. Knoeien met eten, glazen drinken die omver worden gestoten (neem maar van ons aan, dat gebeurt in een gezin met kinderen bijna dagelijks), modderschoenen, en dan hebben we nog niet eens gesproken over het geknoei tijdens het koken.

Een gietvloer is een praktische keuze

Een gietvloer is niet alleen een hele mooie, maar ook een hele praktische keuze. Het is namelijk een naadloze vloer en daardoor heel makkelijk in onderhoud. Als er eten wordt geknoeid op de grond, kunnen er geen restjes achterblijven in de naden van de vloer. Met een natte doek zijn vuilplekken snel en eenvoudig verwijderd.

Daarnaast wordt een gietvloer vloeistofdicht afgelakt, waardoor vochtplekken in de vloer ook geen kans krijgen. Als het vocht binnen korte tijd van de vloer wordt verwijderd, dan levert dit absoluut geen problemen op. Als je het zo bekijkt, is een gietvloer dus eigenlijk een heel hygiënische keuze.

Binnenkijkers - PU gietvloer - appartement Amsterdam - GranuFlow gietvloer3
Binnenkijkers - PU gietvloer - splitlevel woning Vianen5

Voordelen en nadelen van een gietvloer

Als producent van gietvloeren, weten wij natuurlijk ontelbaar veel voordelen op te noemen van een gietvloer. Maar uiteraard zijn er ook nadelen van een gietvloer waar je rekening mee moet houden als je een gietvloer overweegt. Hieronder een aantal voordelen en nadelen van een gietvloer op een rij.

  • Een waterdichte gietvloer: hygiëne is key!

Laten we vooropstellen, in een keuken is hygiëne key. Daar wil je een vloer die makkelijk is schoon te houden en waar niet direct problemen ontstaan als er bijvoorbeeld een lek is ontstaan bij de vaatwasser (niet dat dit dagelijks gebeurt, maar het zou je maar een keer overkomen). Zoals we je al vertelden, hoef je je daarover met een waterdichte gietvloer geen zorgen te maken. Vocht dat op de vloer komt te liggen, kan eenvoudig worden opgepoetst.

  • Vloer die past bij elke stijl

Heb je al helemaal in je hoofd hoe je droomkeuken eruit moet komen zien, maar ben je nog even op zoek naar de juiste kleur of stijl vloer? Een gietvloer is mogelijk in ontelbaar veel kleuren (unikleuren of duokleuren), waardoor deze altijd past bij jouw interieur en woonstijl.

  • Kies de juiste kwaliteit en soort

Zoals bij vrijwel alle producten, bestaat er een behoorlijk kwaliteitsverschil tussen verschillende soorten gietvloeren. Bij gietvloeren spreken we van aromatische en alifatische gietvloeren. Met een aromatische gietvloer kies je voor een voordeligere gietvloer, waarbij de kans op verkleuren binnen verloop van tijd redelijk groot is. Met een alifatische vloer kies je voor de wat duurdere variant, maar door een speciale coating is deze vloer wel UV-bestand. In een woonhuis wordt dan ook meestal een alifatische gietvloer aangeraden. De gietvloerseries van Romar-Voss Floor Systems zijn allemaal samengesteld op basis van een alifatische gietvloer.

  • Comfort ten top!

Door het flexibele karakter van een gietvloer, is deze gewoonweg comfortabel te noemen. Dit is een heel belangrijk kenmerk van de vloer. De vloer veert licht mee als je erover loopt, waardoor deze een geluiddempend effect heeft. Daarnaast voelt de vloer zacht en warm aan je voeten.

  • Kan tegen een stootje, maar wel met beleid

Een gietvloer kan zeker weten tegen een stootje, maar let wel op met krassen. Het is een blijft een zachter, flexibeler product. Daar moet je gewoonweg rekening mee houden. Zorg altijd dat de poten van jouw keukenstoelen zijn voorzien van specifieke beschermdoppen, waarmee krassen op de vloer worden voorkomen. En uiteraard, de kans dat er een kleine beschadiging ontstaat als er een scherp mes op valt, blijft altijd aanwezig. Pas dus op met scherpe voorwerpen in de keuken.

  • Van keuken tot slaapkamer

Met een gietvloer maak je van je interieur echt een geheel. Door het naadloze karakter kun je in elke ruimte de vloer laten doorlopen zonder dorpels, van keuken tot aan je slaapkamer of badkamer.

  • Aanleggen kost enige tijd

Je hebt even geduld nodig als je kiest voor een gietvloer. Het aanleggen van een gietvloer kost namelijk enkele dagen. De vloer wordt opgebouwd uit meerdere lagen, en elke dag wordt één laag aangebracht. Dit wordt gedaan zodat de vloer de kans krijgt om fatsoenlijk uit te harden. In de basis bestaat een gietvloer uit vier lagen, het kost dus vier dagen tijd om de vloer aan te leggen. Een dag later mag je de vloer voorzichtig betreden, maar de keukentafel mag nog niet direct naar binnen. Deze mag enkele dagen later worden geplaatst.

  • Kan over elke vloer worden aangebracht

Een gietvloer is geschikt voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Ongeacht welke ondervloer, in principe kan een gietvloer over elke ondervloer worden aangebracht. Natuurlijk vergt de ene ondervloer wat meer voorbereiding dan de andere ondervloer.

We kunnen nog wel even doorgaan met het opnoemen van de voordelen en nadelen van een gietvloer, maar het is toch aan jullie om de keuze te maken of zo’n vloer bij jullie past. Wil jij jouw keuken voorzien van een (nieuwe) vloer, dan kunnen wij een gietvloer alleen maar aanraden.

Een PU gietvloer van Romar-Voss Floor Systems voor in jouw keuken?

Ben je geïnteresseerd in een gietvloer voor in jullie nieuwe keuken? Dan horen wij dat graag. Wij denken graag mee over de mogelijkheden en brengen jou uiteraard in contact met de beste vloerspecialist bij jou in de buurt. Wij weten zeker dat je dan nog wel wat uren in jouw keuken wilt doorbrengen!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Romar-Voss Floor Systems

Verkoop binnendienst

+31 (0)475 49 10 19