Een belastbare gietvloer voor in de fabriek

Een fabrieksvloer is onderhevig aan diverse factoren. Er staat niet alleen veel voorraad opgeslagen in een fabriek of magazijn (die bij elkaar voor behoorlijk wat gewicht aan materiaal zorgt), maar er komt ook dagelijks veel verkeer over de vloer. Van werknemers met zware werkschoenen, tot heftrucks, palletwagens en ander zwaar materieel. Het is belangrijk dat een fabrieksvloer tegen een stootje kan.

Overweeg je een gietvloer in jouw fabriek?

Een fabrieksvloer krijgt te maken met zoveel factoren. Denk hierbij aan zware belasting, maar ook aan weersinvloeden. Als je een nieuwe vloer overweegt om aan te leggen in jouw fabrieksruimte, is het uiteraard slim om je eerst fatsoenlijk te laten informeren over de verschillende mogelijkheden.

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel mogelijkheden voor een fabrieksvloer. Bij Romar-Voss Floor Systems bieden we diverse gietvloersystemen die uitermate geschikt zijn om aan te leggen in een fabriek. In een productieomgeving wordt er dikwijls gekozen voor een epoxy gietvloer. Wij vertellen jou graag meer over de kenmerken van deze gietvloer, en waarom die dan juist zo geschikt is als fabrieksvloer. Hierbij alvast een paar belangrijke kenmerken:

  • Vloeistofdicht: een van de belangrijkste eisen die worden gesteld aan een fabrieksvloer is dat deze vloeistofdicht moet zijn. In een fabriek worden regelmatig vloeistoffen gemorst. Het is belangrijk dat de vloer hier tegen kan en dat deze vloeistoffen eenvoudig van de vloer kunnen worden gepoetst. Daarnaast is het belangrijk dat de vloer niet glad wordt als er bijvoorbeeld even water op blijft staan.

  • Chemisch resistent: in de industrie worden diverse chemicaliën gebruikt, die de vloer mogelijk aantasten. Het is relevant dat de vloer chemisch resistent is, waardoor de vloer hier geen hinder van ondervindt en geen beschadigingen oploopt. Een goede toplak is hierin vaak bepalend.   

  • Een sterke, bestendige vloer: een fabrieksvloer moet lang mee moet kunnen, ook al wordt deze intensief gebruikt. Een epoxy gietvloer is niet zo snel onder de indruk van zware belasting.  

  • Eenvoudig in onderhoud: dankzij de naadloze eigenschappen van een gietvloer, is de vloer heel eenvoudig te onderhouden. Een schoonmaakronde kost dus niet veel tijd en kan gauw tussen de bedrijven door worden afgerond.

  • UV-bestand: om verkleuring van de vloer te voorkomen, is het belangrijk dat de gietvloer UV-bestendig is. Een gietvloer kan worden afgelakt met een speciale lak om verkleuring te voorkomen.  

  • Snelle droging: tijd is geld, dat geldt sowieso voor de tijd dat de productie in een bedrijf stil komt te liggen door bijvoorbeeld het aanbrengen van een nieuwe gietvloer. Kies voor een vloersysteem met een korte droogtijd, zodat de werkzaamheden weer vlot kunnen worden opgepakt. Een industriële vloercoating is dan de perfecte oplossing.

Fabrieksvloeren: epoxy gietvloeren | Romar-Voss Floor Systems
Magazijnvloeren | Romar-Voss Floor Systems

Gietvloer UV-bestendig

De vloer in een fabriek moet vooral praktisch zijn, maar ook passen bij de rest van de inrichting van de productieomgeving. Er wordt vaak gekozen voor een specifieke kleur. Een epoxy vloer verkleurt echter onder invloed van zonlicht. Om ervoor te zorgen dat de gietvloer de kleur goed vasthoudt, wordt de vloer afgelakt met een UV-bestendige toplak. Hierdoor mag je ervan uit gaan dat de vloer jarenlang mooi blijft.

Mechanische & chemische belastbaarheid van gietvloer

Een gietvloer wordt opgebouwd uit meerdere lagen. Dit kan ervoor zorgen dat de mechanische en chemische belastbaarheid van een gietvloer toeneemt, omdat er kan worden gekozen voor een ideale combinatie van lagen, van primer tot aflak. Elke laag heeft hierin zijn eigen functionaliteit en belastbaarheid.  

Hittebestendige gietvloer

Naast de mechanische en chemische belastbaarheid van een gietvloer, zijn er ook diverse productieomgevingen waarin een vloer bestand moet zijn tegen de invloed van hoge temperaturen. Wil je graag een hittebestendige gietvloer, dan zijn er specifieke gietvloeren die voldoen aan deze eis.

De fabrieksvloeren van Romar-Voss Floor Systems

Als het over de vloer gaat, dan worden er in elke productieomgeving andere eisen gesteld. Van antislipafwerking tot zware belastbaarheid en chemische resistentie. Vanuit Romar-Voss Floor Systems zijn er enkele vloersystemen geselecteerd die perfect passen binnen een fabriek. Wil je alvast wat meer lezen over vloeren die geschikt zijn voor in een fabriek? Kijk dan bij fabrieksvloeren.

Wil je meer informatie over deze fabrieksvloeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij laten snel van ons horen!

Neem contact met ons op voor meer informatie over fabrieksvloeren!

Romar-Voss Floor Systems

Verkoop binnendienst

+31 (0)475 49 10 19

Artikel is geplaatst in: Industrievloeren | Gietvloer