Welke vloeren zijn het meest geschikt voor scholen?

Vloeren in het onderwijs krijgen heel wat te verduren. Dagelijks lopen er honderden leerlingen en docenten overheen (niet altijd met de schoonste schoenen), er staan veel meubels op en er worden stoelen overheen geschoven. Als school wil men natuurlijk liever investeren in de kwaliteit van het onderwijs, dan dat men met het onderhouden van een vloer bezig moet zijn. En terecht ook!

Het is aan te raden om voor een onderhoudsvriendelijke vloer te kiezen die tegen een stootje kan. Om jullie hier alvast mee op weg te helpen, hebben wij een en ander voor je uitgezocht!

Schoolvloeren

Vloeren in scholen moeten aan een aantal eisen voldoen. Ze moeten in elk geval slijtvast, comfortabel en gemakkelijk schoon te maken zijn. Het is daarom verstandig om te kiezen voor hoogwaardige, slijtvaste materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik en eenvoudig te reinigen zijn.

Het is aan te raden om voor een naadloze vloer te kiezen. Dit vermindert het risico op ongelukken en valpartijen, doordat men niet zomaar kan struikelen over een uitstekende dorpel. Daarnaast kan een antisliplaag een slimme keuze zijn voor bijvoorbeeld trappen of in natte ruimtes voor de beste grip.

Overweeg ook om te kiezen voor een vloer met akoestische eigenschappen voor de gangen van een school. Hierdoor worden loopgeluiden gereduceerd en een rustigere leeromgeving gecreëerd wat bijdraagt aan de studieprestaties van de leerlingen. Investeer dus in vloeroplossingen die niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan een inspirerende, stimulerende sfeer voor het optimale onderwijs.

Gietvloeren in scholen, aan te raden of niet?

En nu de grote vraag, is een gietvloer aan te raden voor een school of niet? Als het gaat over het onderhoud en de duurzaamheid van schoolvloeren, dan is er maar één conclusie mogelijk: gietvloeren zijn de ideale manier om een schoolvloer van echte kwaliteit te voorzien. Deze vloerafwerking biedt ontzettend veel voordelen. Gietvloeren zijn namelijk eenvoudig schoon te houden, waardoor ze hygiënisch zijn en weinig onderhoud vereisen.

Het naadloze karakter van een gietvloer voorkomt ophoping van stof en vuil, waardoor de luchtkwaliteit positief wordt beïnvloed. Bovendien zijn gietvloeren geluiddempend, waardoor ze bijdragen aan een rustige leeromgeving en minder rumoer in grote ruimtes. Vooral in drukke gedeeltes van de school, zoals de kantine of de garderobe is een gietvloer zeker van toevoegde waarde. Want we weten allemaal hoeveel geluid de schooljeugd kan produceren :-).

De slijtvastheid maakt de vloer zeker de juiste investering voor de lange termijn; de vloer is namelijk bestand tegen intensief gebruik door studenten en docenten. 

We kunnen dus stellen dat gietvloeren aan te raden zijn voor scholen. Een gietvloer biedt een moderne en functionele oplossing voor scholen die streven naar een hygiënische omgeving. Mooi voordeel is dat de vloer in ontelbaar veel kleuren kan worden geproduceerd, dus de vloer past altijd bij de rest van de inrichting van het gebouw.

Welke vloeren zijn het meest geschikt voor scholen?

Kunststof gietvloeren 

Kunststof gietvloeren zijn ook een goede keuze voor scholen die streven naar duurzaamheid en stijl. Deze hoogwaardige vloeren bieden veel eigenschappen en voordelen.

Bestaande uit polyurethaan (PU) of epoxy, zijn kunststof gietvloeren naadloos, wat bijdraagt aan eenvoudig onderhoud en reiniging. De vloeren zijn slijtvast, waardoor ze ideaal zijn voor intensief gebruik. Dat is op scholen zeker van toepassing!

Daarnaast bieden ze een goede isolatie, zijn ze geluiddempend en verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren en afwerkingen. De naadloze uitstraling creëert een moderne, strakke look, terwijl het slijtvaste karakter ervoor zorgt dat jullie jarenlang vooruit kunnen met deze vloer.

Gietvloeren voor sanitair 

In een schoolgebouw zijn diverse toiletruimtes en mogelijk daarnaast ook enkele doucheruimtes aanwezig. Een gietvloer op toiletten en in doucheruimtes is iets dat wij zeker willen adviseren. De naadloze vloer biedt niet alleen een moderne en strakke uitstraling, maar is ook uiterst hygiënisch, vochtdicht en onderhoudsvriendelijk. Zeker in combinatie met speciale holplinten, waardoor de gietvloer naadloos doorloopt tot en met de plint. Gietvloeren voorkomen vuilophoping en schimmelgroei in de naden, wat je vanzelfsprekend niet wilt hebben in sanitaire ruimtes.

Het gladde oppervlak maakt schoonmaken eenvoudig, wat een gezonde omgeving bevordert. Daarnaast zijn gietvloeren vochtdicht door de speciale afwerklaag, wat de levensduur van de vloer verlengt. En met een speciale antisliplaag wordt uitglijden ook nog eens voorkomen. Kortom, een gietvloer levert voor een natte ruimte vrijwel alleen maar voordelen op. 

Een gietvloer voor jouw school of onderwijsinstelling?

Ben je op zoek naar een kwalitatief sterke gietvloer voor jullie school of onderwijsinstelling? Bekijk dan eens de mogelijkheden op een andere pagina van deze website.

Een gietvloer gevonden die voldoet aan alle wensen en eisen? Mooi! Natuurlijk willen onze technisch vloerspecialisten graag even met jullie sparren over het vloerproject. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen jullie graag verder en brengen jullie eventueel in contact met onze partners die vaker succesvol hebben gewerkt aan vergelijkbare grootschalige projecten.  

Guido Eggels

Manager Floor Systems

+31 (0)6 22 93 60 69

Jim Schouwink

Technical Sales Manager

+31 (0)6 57 02 90 99